Opdrachtgevers

Allround

Vijftien jaar ervaring in een steeds veranderende en uitdagende recruitmentmarkt als corporate en bureaurecruiter.

Marketing

NOVi JOBS werkt met gerenommeerde marketingpartijen die op maat gemaakte campagnes en videocontent kunnen verzorgen, zodat er op een creatieve en originele manier geworven kan worden.

Coaching

Bij NOVi JOBS worden de technische talenten gecoacht, zodat zij zonder druk een weloverwogen beslissing kunnen nemen. Door deze werkwijze ontstaat er meer continuïteit in het aannameproces van een organisatie en blijven kandidaten langer zitten.

De kracht van NOVi JOBS

We leven in een tijd waarin er een grote schaarste is op het gebied van goed technisch personeel. Het binnenhalen van personeel is al een uitdaging, maar het behouden is een nóg grotere uitdaging. NOVi JOBS kijkt daarom niet alleen naar de vacatures, maar naar de hele organisatie.

Het start al met een goede werkenbij pagina:

 • Hoe zijn je vacatures opgesteld? Staan hier bijvoorbeeld triggers, waardoor jouw doelgroep van werkzoekenden door blijft lezen en geïnteresseerd blijft?
 • Staan er ambassadeurs op de je werkenbij pagina? Hoe is het om te werken in jouw organisatie? Wat maakt het werken voor jouw organisatie leuk en interessant?
 • Wat zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden? Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan scholing.
 • Is je sollicitatieprocedure helder verwoord? Weet de kandidaat wat hij/zij kan verwachten?
technician worker of heating system in boiler room installation

Onboarding.

Een goed onboardingsproces is key binnen een organisatie. Er wordt veel tijd en energie gestoken in het werven van geschikt personeel. De kosten van snel vertrekkende werknemers zijn immens en het vervelendste is misschien nog wel dat dit vertrek voor een groot deel voorkomen had kunnen worden. Onderzoek wijst uit dat 51% van de vertrekkers binnen een half jaar vertrekt, omdat het onboarden gewoon niet vlot verlopen is. Dat kost veel geld en tijd. Wanneer jij je werknemers weet te behouden, loop jij sowieso voor op de concurrent.

Door mijn ruime werkervaring heb ik bij veel bedrijven binnengekeken. Er wordt in bedrijven vaak laconiek gedaan over het onboarden. Ik vind het nog schokkender dat er nog steeds een mentaliteit heerst waarbij de werknemer blij mag zijn dat hij is aangenomen en mag komen werken voor deze organisatie.

Wanneer ik kijk naar alle interviews die ik het afgelopen jaar gehouden heb, zie ik een duidelijke trend. Werknemers voelen zich vaak vanaf dag één al niet gewaardeerd, omdat ze starten met een nieuwe baan en er voor hen verder weinig of niets geregeld blijkt te zijn. Zo is er dan bijvoorbeeld geen kleding en ook die beloofde auto vertoont gebreken of ontbreekt zelfs. En als dan ook nog blijkt dat je begeleider megadruk is en nauwelijks naar je omkijkt, dan valt zo’n start flink tegen. De organisatie staat al direct in de min. Een relatie beginnen in de min, maakt dat je als bedrijf weinig marge hebt. Je staat dus al 1-0 achter.

Het mooie is dat het “de kleine dingen zijn, die een grootse impact hebben” op een werknemer. Zorg er dus voor dat je een nieuwe collega binnen je organisatie ook écht het gevoel heeft welkom te zijn. Vraag tussentijds om feedback aan deze nieuwe werknemer; vraag hoe het gaat en of er nog verbeterpunten zijn. Je zult er echt versteld van staan wat je hier als organisatie van kan leren. Deze twee manieren van persoonlijke aandacht tonen, die niet eens veel tijd kosten, zullen wel een enorme impact én uitwerking hebben.

joep-holland

Joep Holland

HR Director at Veolia Netherlands. 16 januari 2020, Joep was een klant van Corrina

Afgelopen 2 jaar heb ik samengewerkt met Corrina. Zij was binnen Veolia als ZZPer verantwoordelijk voor recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Corrina heeft vele kandidaten geworven en daarnaast heeft ze Veolia medewerkers gecoacht in de professionalisering van recruitment. Ze wist zelfs mensen enthousiast te maken om te gaan vloggen of om in ieder geval haar vlogs te "liken" waardoor de naamsbekendheid van Veolia groter is geworden. Inmiddels is Corrina haar eigen detacheringsbureau begonnen en ik weet zeker dat we in de toekomst ook nog van haar diensten gebruik zullen blijven maken. Ik wens Corrina heel veel succes en ik wil haar hartelijk danken voor wat ze voor Veolia heeft gedaan.

Hoe werkt NOVi JOBS?

Procedure opdrachtgever

 • 1

  Job intake

  Deze doe ik graag face-to-face, zodat ik meteen de sfeer van het bedrijf kan proeven. In dit gesprek bespreek ik graag de knelpunten en op basis van mijn expertise geef ik direct advies over hoe de beste wervingsstrategie toegepast kan worden in de huidige arbeidsmarkt.

 • 2

  Vacaturetekst

  Na dit gesprek zal ik een prikkelende vacaturetekst opstellen. Natuurlijk wordt deze tekst gepubliceerd op de NOVi JOBS website, maar daarnaast zal ik deze ook actief aanbieden binnen mijn LinkedIn-netwerk en ik plaats de tekst ook op andere social mediakanalen. Uiteraard laat ik de tekst eerst aan jou lezen.

 • 3

  Creatief werven

  Is in deze markt belangrijk. Als organisatie kan je hier ook zeker niet in achterblijven. NOVi JOBS heeft samenwerkingsovereenkomsten met diverse marketingbureaus die creatieve en originele videocontent en wervingscampagnes kunnen creëren voor een leuke prijs.

 • 4

  Headhunten

  Is erg belangrijk in de zoektocht naar goed personeel. Ik ga geschikte kandidaten die nog niet actief waren als werkzoekende enthousiasmeren voor jullie organisatie.

 • 5

  Screening

  Bij het vinden van de juiste kandidaten, zal ik eerst een telefonische pre-screening houden. Daarna worden alle talenten face-to-face gezien. Culture fit is belangrijk bij het aannameproces.

 • 6

  Shortlist

  De kandidaten worden voorgesteld aan de hand van: een CV, een uitgebreide motivatie, het salaris en het arbeidsvoorwaardenpakket.

 • 7

  Interview

  Wanneer dit wordt gewenst, zal ik bij het interview aanwezig zijn en begeleid ik de onderhandeling met de kandidaat.

 • 8

  Nazorg

  Bij een succesvol resultaat houd ik geregeld contact met de kandidaat, zodat we samen alles op alles kunnen zetten om deze nieuwe werknemer een lange tijd bij jullie organisatie te houden.

Nieuw talent nodig binnen je organisatie?

Neem contact op en zie wat wij voor jou kunnen betekenen!

Contact met NOVi JOBS
 • NOVi JOBS

 • Den Haag

 • cscheepmaker@novi-jobs.nl

 • +31 642 112 487

 • KVK: 70859388

 • NL80KNAB0257754334

Belangrijke links
 • Vacatures

 • Algemene Voorwaarden

 • Privacy statement